Ingrediënten
een stuk gekookte beenham van circa 700 g
1 el olijfolie of boter
1 el grof gemalen peper
Voor de chutney; 1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 cm verse gember, geraspt
1 rode appel, in kleine blokjes
2 kardemompeulen, geplet
100 g frambozen (vers of diepvries)
honing
zout en peper
verse basilicum
Bereidingswijze
Maak eerst de chutney: verwarm de olie en fruit de ui in 5 minuten goudbruin.
Voeg de gember, appel en kardemompeulen toe en bak nog een paar minuten zachtjes mee.
Voeg de frambozen toe en laat afgedekt op zacht vuur een paar minuten stoven.
Breng op smaak met een beetje honing, zout en peper.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de ham rondom in met olie en peper.
Leg de ham in een ovenschaal en bak hem in circa 20 minuten op 160ºC bruin.
Schep de basilicum door de chutney.
Snijd de ham in plakken en serveer met de chutney.