Ingrediënten
700 à 800 g lamsrack
2 el gekneusde peperkorrels
1 tl grof zout
500 g (diepvries) gedopte tuinbonen
Zout en peper
5 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn
2 tl paprikapoeder
Rasp en sap van halve citroen
2 el korianderblad, gehakt
2 el muntblad, gehakt
50 g gekneusde zwarte calamata olijven
Bereidingswijze
Stap 1
Wrijf de lamsrack in met de gekneusde peper en grof zout, druk het goed aan en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Breng water met zout aan de kook en kook de tuinbonen 2 minuten, giet ze af en spoel ze koud af. (Haal eventueel de velletjes van de bonen voor een malsere boon). Verwarm drie eetlepels van de olijfolie en fruit de knoflook en specerijen zachtjes, voeg de citroenrasp en sap toe en leg de bonen in deze jus. Schep om en laat nog 5 minuten doorwarmen. Schep de bonen in een schaal, laat ze afkoelen tot lauw en breng ze op smaak met zout en peper. Schep de verse kruiden en olijven er als laatste door.
Stap 2
Verwarm de oven op 200C. Braad ondertussen de lamsracks aan in een pan met twee eetlepels olie en leg ze in een braadslee. Bak nog circa 10 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, dek het af met folie en laat nog 5 minuten rusten. Snijd de ribbetjes los en serveer met de bonensalade.