Pepersteak met gorgonzola
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (elk 200 g), op kamertemperatuur
  • 50 g boter
  • Olijfolie
  • 100 g gorgonzola, verkruimeld
  • Zwarte peper naar smaak uit de molen
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • 1 bos groene asperges
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Zet het vuur lager en bak het vlees aan elke kant nog 2 à 3 minuten.
  2. Haal het vlees uit de pan, maal de peper eroverheen en breng het op smaak met wat zout. Houd het vlees warm, onder aluminiumfolie op een voorverwarmd bord óf in de oven op 50 graden.
  3. Fruit de sjalot in het bakvet van het vlees, voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los. Giet de saus door een zeef, en vervolgens terug in de pan. Voeg de slagroom, gorgonzola en bieslook toe en verwarm de saus tot de kaas is gesmolten.
  4. Ontdoe de asperges van de houtige uiteinden en wrijf ze in met een eetlepel olijfolie. Gril ze 6-8 minuten in de pan tot ze zacht worden, maar nog wel een bite hebben. Draai ze af en toe om.
  5. Haal de biefstukken uit de aluminiumfolie en serveer ze met de saus en de gegrilde asperges
  6. TIP! Wijntje erbij? De combinatie pepersteak met gorgonzola en asperges is heerlijk met een Italiaanse witte wijn, bijvoorbeeld uit Toscane. Proost!

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!