Ingrediënten
4 pepersteaks (kant en klaar bij de slager)
40 gram braadboter
Voor de komkommersalade:
1 flinke komkommer
100 gram gekookte achterham
2-3 el. Chilisaus
4 el. ciderazijn
2 el. gembersiroop
2 el. sesamolie
zout
1 bosje bieslook
Bereidingswijze
Maak eerst de komkommersalade. Snijd of schaaf de gewassen komkommer in plakjes en doe ze in een grote kom. Snijd de ham in reepjes en schep ze door de komkommer. Doe de Chilisaus, de azijn, de gembersiroop, de sesamolie en wat zout in een kleine kom en klop goed door elkaar. Schep deze vinaigrette door de komkommer en laat af en toe omscheppend een half uurtje intrekken. Snijd de bieslook in ringetjes en schep ze kort voor het serveren door de komkommersalade.
Bak de pepersteaks in de zeer hete braadboter volgens de aanwijzingen van de Keurslager ca. 3 minuten per kant tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Laat ze op een warme plaats 5 minuten rusten voor ze worden aangesneden. Serveer de pepersteaks met de komkommersalade en frietjes.