Pepersteak met Mexicaanse stamppot
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

4 pepersteaks
40 gram braadboter

Voor de stamppot:

1 kg bloemig kokende aardappelen
2 dl melk
50 gram boter
zout en versgemalen peper 600 gram gemengde groenten (doperwtjes, maïskorrels en paprikablokjes), vers of uit de diepvries
75 gram versgeraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze

Maak eerst de stamppot. Kook de aardappelen goed gaar en maak er met de melk, de boter en wat zout en peper op de gebruikelijke manier puree van. Kook de groenten gaar in water met wat zout. Schep de uitgelekte groenten door de aardappelpuree. Verwarm de ovengrill voor. Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet kort onder de ovengrill tot het kaaskorstje goudbruin begint te kleuren.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepersteaks 3-4 minuten per kant tot ze de gewenste gaarheid hebben. Serveer ze met de stamppot.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!