Ingrediënten
4 pepersteaks
2 el olijfolie
Voor de salsa:
500 g rijpe tomaten
1 tl (riet)suiker
mespunt chilivlokken uit de molen
mespunt zout
2 el olijfolie
1 zoete ui, grof geraspt
1 cm gemberwortel geschild en geraspt
1 teentje knoflook geraspt
1 el gembersiroop
Bereidingswijze
Begin met het maken van de salsa; verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met suiker, chilivlokken en zout. Grill de tomaten 5 minuten en zet dan de oven uit, laat de tomaten in de hete oven staan.
Verwarm ondertussen de olie in een pan en fruit hierin de geraspte ui, gember en knoflook. Haal de tomaten na 10 minuten uit de oven, snijd ze eventueel nog wat kleiner en doe ze samen met de gembersiroop in de pan bij de gefruite ui. Laat nog een paar minuten inkoken en breng eventueel op smaak met zout en chilipeper. De saus kan ruim van tevoren gemaakt worden en zowel warm als koud gegeten worden.
Verwarm de olie in de grill of koekenpan en bak hierin de pepersteaks snel rondom aan. Serveer met de salsa en bijvoorbeeld gebakken aardappels.