Perenstrudel sigaren
20-40 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 3 Conférenceperen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sultanarozijnen, geweekt in 2 eetlepels Calvados
  • 2 eetlepels blanke amandelen, geroosterd en fijngehakt
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 pakje filodeeg, ontdooid
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 50 g gesmolten boter
  • 100 g rietsuiker
  • 3 theelepels poedersuiker
  • 100 g geschaafde amandelen

TIP: Rooster geschaafde amandelen en strooi die er overheen.

Bereidingswijze

  1. Meng de perenblokjes, rozijnen, amandelen, basterdsuiker en kaneel.
  2. Snijd het filodeeg in vierkantjes (10 x 10 cm) en verdeel over elk stuk deeg een dun laagje perenmengsel. Bestrijk de randen van het deeg met eiwit en maak rolletjes in de vorm van een sigaar.
  3. Bestrijk de rolletjes met boter en rol ze door de rietsuiker.
  4. Bekleed een bakblik met bakpapier, leg de rolletjes erop en bak de rolletjes 15 minuten in een oven van 150 graden tot ze goudbruin zijn.
  5. Verdeel de rolletjes over de borden en bestrooi deze met poedersuiker. Serveer warm.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 665 KCAL (2795 KJ). EIWIT: 13 G. VET: 28 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 89 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!