Perentaartje met chocolade en custard
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Nagerecht
Overig

Ingrediënten

175 g bloem
100 g boter
1eigeel
2 eetlepels suiker
1 eetlepel water

VOOR DE CUSTARD
1 eigeel
1 ei
2 zakjes vanillesuiker
150 ml room

VOOR DE VULLING
3 rijpe peren, geschild, in de lengte gehalveerd en klokhuis verwijderd
100 g pure chocola, grof gehakt
2 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed de ingredienten voor het deeg met een snufje zout. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een half uurtje in de ijskast.
Klop voor de custard het eigeel met het ei, de vanillesuiker en de room los en zet apart.
Rol het deeg uit en vul een (pizza) vorm van 24 cm doorsnee. Prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de chocolade over de bodem van de vorm. Kerf de bolle kant van de peer in de breedte in en leg de peren in een cirkel op de choco­lade, met de bolle kant aan de buiten­kant.
Giet de custard eroverheen, strooi er vervolgens de bruine suiker over en zet de taart in de voorverwarmde oven.
Zet na een kwartier de oven omlaag naar 175 graden en bak de taart nog 25 minuten, totdat de custard gestold is.
Laat de taart afkoelen, voordat je hem aansnijdt.
Lekker met een bolletje ijs.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!