Ingrediënten
175 g bloem
100 g boter
1eigeel
2 eetlepels suiker
1 eetlepel water
VOOR DE CUSTARD
1 eigeel
1 ei
2 zakjes vanillesuiker
150 ml room
VOOR DE VULLING
3 rijpe peren, geschild, in de lengte gehalveerd en klokhuis verwijderd
100 g pure chocola, grof gehakt
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed de ingredienten voor het deeg met een snufje zout. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een half uurtje in de ijskast.
Klop voor de custard het eigeel met het ei, de vanillesuiker en de room los en zet apart.
Rol het deeg uit en vul een (pizza) vorm van 24 cm doorsnee. Prik gaatjes in de bodem.
Verdeel de chocolade over de bodem van de vorm. Kerf de bolle kant van de peer in de breedte in en leg de peren in een cirkel op de chocolade, met de bolle kant aan de buitenkant.
Giet de custard eroverheen, strooi er vervolgens de bruine suiker over en zet de taart in de voorverwarmde oven.
Zet na een kwartier de oven omlaag naar 175 graden en bak de taart nog 25 minuten, totdat de custard gestold is.
Laat de taart afkoelen, voordat je hem aansnijdt.
Lekker met een bolletje ijs.