Perfecte paasasperges
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Brunch
Rund
Overig
Pasen

Ingrediënten

350 g entrecote
500 g asperges
1 stukje foelie
4 eetlepels goede olijfolie
8 hard gekookte eieren
1 bos peterselie
50 g roomboter
Snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

Haal het vetrandje van het vlees en snijd de entrecote in dunne plakjes. Dit doet de Keurslager graag voor je. Je moet het dan wél vandaag nog eten. Met Pasen moet je het dus zeker zelf doen. Leg de entrecote daartoe een half uurtje in de vriezer, dan snijd je hem nog gemakkelijker met een scherp, glad mes. Marineer de dunne plakjes even in olijfolie en een beetje zout. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 1 centimeter van de onderkant af (dit is houterig en taai). Doe de asperges in een pan zodat ze net helemaal onder water kunnen liggen. Doe er een snufje zout bij en de foelie. Kook ze bijtgaar. Hak ondertussen de peterselie en snijd de gekookte eieren in kleine blokjes. Smelt de roomboter. Leg de hete asperges op een schaal, strooi er de peterselie en de eieren over en rasp er wat nootmuskaat boven. Overgiet met de boter. Leg er de entrecote op. Door de restwarmte zal dit een beetje garen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!