Peulvruchtensalade met kip en dadels
20-40 minuten
Blancheren
Lunch
Kip
Grieks

Ingrediënten

  • 300 g kiprollade, in 12 niet te dunne plakken
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 100 g tuinbonen (diepvries), dubbel gedopt
  • 100 g peultjes, schoongemaakt
  • 100 g Griekse feta, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 8 Medjouldadels, ontpit en in reepjes
  • 1 eetlepel witte balsamicoazn
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • (Versgemalen) peper

Bereidingswijze

  1. Blancheer de doperwten, tuinbonen en peultjes kort in kokend water. Spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken.
  2. Klop een dressing van drie eetlepels olijfolie, azijn en honing en breng deze op smaak met (versgemalen) peper. Marineer hierin de rode ui.
  3. Verdeel de doperwten, tuinbonen en peultjes en dadelreepjes over vier borden en besprenkel ze met de dressing.
  4. Leg op ieder bord drie plakjes kiprollade met daarbovenop een reepje feta en wat uiringen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL
(1680 KJ). EIWIT: 26 G. VET: 22 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 22 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!