Pianostuk met groenten
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo pianostuk, zeker niet te mager
  • 2 zoete aardappels
  • 4 bieten, voorgekookt
  • 4 grote wortelen
  • 4 pastinaken
  • 4 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 ml balsamicoazijn
  • 90 g bruine basterdsuiker
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 bol knoflook, gepeld
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Plet de teentjes knoflook licht. Meng de azijn, suiker, 2 eetlepels olijfolie, knoflook en wat peper en zout in een grote kom. Wrijf het vlees goed in met de marinade en laat het 20 minuten intrekken. Dep het daarna droog. Gooi de marinade niet weg.

2. Verwarm de oven voor tot 100 graden. Smelt de boter in een grote ovenbestendige braadpan en braad hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin.

3. Voeg de marinade, bouillon en laurierblaadjes toe aan de braadpan. Zet de pan in de oven en laat het vlees in ongeveer 3,5 uur gaar worden.

4. Schil en snijd de wortelen, pastinaak en zoete aardappels in stukken en kook deze in 10 minuten half gaar.
Snijd ondertussen de uien in stukken en fruit ze in een eetlepel olijfolie.

5. Giet de groenten af en verdeel ze, met de ui en bieten, over een ingevette ovenschaal. Schenk er wat olijfolie overheen en zet de schaal het laatste half uur bij het vlees in de oven.

6. Haal het vlees en de groenten uit de oven en serveer het gerecht in een grote schaal.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1.015 KCAL
(4.255 KJ). EIWIT: 62 G. VET: 41 G (WAARVAN
19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 90 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!