Pikante erwtensoep met schouderkarbonade
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades (ca. 350 g)
  • 500 g spliterwten
  • 1 prei, gewassen en in ringetjes
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • 1 winterpeen, geschrapt en in gehalveerde plakjes
  • halve knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 rode peper, zonder zaad en in plakjes
  • 2 laurierblaadjes
  • half bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 2 el chiliolie
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 100 g katenspek
  • 2 el mosterd

Bereidingswijze

  1. Breng 2 liter water aan de kook met de spliterwten, leg de karbonades erin en laat dit 45 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg na 45 minuten de prei, ui, winterpeen, knolselderij, rode peper en laurier toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.
  3. Haal de karbonades eruit en snijd er stukjes van. Roer het vlees door de soep.
  4. Besmeer het roggebrood met wat mosterd en beleg het royaal met katenspek.
  5. Schep de erwtensoep in diepe borden, druppel er wat chili bovenop en garneer met de peterselie.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 890 KCAL (3740 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 26 G (WAARVAN 18 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 99 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!