Pikante kippendijspiesen
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hapjes/Amuse
Kip
Internationaal
Barbecue

Ingrediënten

  • 300 g kippendijen, in niet te kleine stukjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 afgestreken eetlepels rietsuiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • Halve eetlepel basterdsuiker
  • Halve eetlepel uienpoeder
  • Halve theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 100 g aioli

Bereidingswijze

  1. Meng de paprikapoeders en de knoflook-, uien- en chilipoeder, de tijm, rozemarijn en rieten basterdsuiker. Bedek hiermee royaal de stukken kippendij. Laat de kruiden even intrekken.
  2. Rijg de stukken kip aan spiesen. Gril ze op een barbecue of in een grillpan op middelhoog vuur in 10-15 minuten gaar en krokant.
  3. Serveer de spiesen met de aioli en eventueel wat sla.

VOEDINGSWAARDE PER STUK: 519 KCAL (1.155 KJ). EIWIT: 27 G.
VET: 28 G (WAARVAN 8 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 36 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!