Ingrediënten
24 kippenvleugels
16 lange houten spiesen
Voor de marinade:
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 mespunt knoflookpoeder
1 mespunt chilipoeder
1 tl zout
2 el olijfolie
1/2 uitgeknepen citroen
Voor de salade:
2 komkommers
2 takjes munt, alleen de blaadjes
4 el dikke yoghurt
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en vermeng goed. Leg de kippenvleugels in de marinade en meng met de handen zo goed dat alle kippenvleugels een kleurtje hebben. Dek af en zet een uurtje op een koele plek.
Stap 2
Was de komkommers goed en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst met een lepel en schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf of dunschiller in lange slierten.
Stap 3
Snijd de munt in reepjes. Vermeng de yoghurt met de munt, zout en peper en de komkommerslierten. Laat op smaak komen in de koelkast.
Stap 4
Rijg steeds 3 kippenvleugels aan een spiesje en steek er een tweede spiesje naast voor de stevigheid. Maak zo 8 spiesjes en bak ze op de barbecue gaar. Let wel, kip moet helemaal gaar worden. Om te zorgen dat de kip aan de buitenkant niet verbrandt, is het aan te raden om ze op een stuk aluminiumfolie te leggen.