Ingrediënten
400 g beeflappen
1 el sambal
3 el ketjap manis
2 el sherry
2 el olie
150 g basmatirijst
zout of bouillonblokje
100 g sugarsnaps
1 groene paprika, gewassen
100 g taugé, gewassen en gedroogd
2 bosuitjes, in reepjes
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de beeflappen in dunne reepjes. Roer de sambal met de ketjap en sherry in een kom tot een sausje en schep de reepjes erdoor. Verwarm een eetlepel olie in de wok en roerbak de helft van de reepjes snel bruin. Schep uit de pan en bak in de rest van de olie de rest van de reepjes. Laat de reepjes afkoelen. Kook ondertussen de rijst in ruim water met zout of bouillonblokje gaar en laat uitgespreid op een schaal afkoelen.
Stap 2
Snijd de sugarsnaps in de lengte in dunne reepjes. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijst. Snijd de kwarten in dunne reepjes. Schep nu alle groenten, bosui, reepjes en jus door de rijst en laat in de koelkast verder afkoelen. Haal de salade een half uur voor het eten uit de koelkast en schep nog even door. Lekker met kroepoek