Ingrediënten
400 g varkensfricandeau, in reepjes
200 g bulgur
1 eetlepel tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 aubergine, in blokjes
1 courgette, in blokjes paprika’s (geel en rood), in blokjes
1 blik perziken op siroop
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel pikante paprikapoeder
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel maizena
2 takjes tijm, de blaadjes
Bereidingswijze
Zeef de perziken en snijd ze in kleine stukjes, bewaar het vocht. Houd apart.
Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de reepjes fricandeau toe en bak kort op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en tijm toe en bak heel even rustig mee. Blus af met 150 ml water en voeg de perziksiroop, aubergine, courgette, paprika en ketjap toe. 3. Stoof het geheel met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten. Voeg als laatste de stukjes perzik toe en breng op smaak met zout en peper.
Roer de maizena los met wat water en schenk rustig bij de pilav. Laat een paar minuten pruttelen zodat het een beetje bindt.
Bereid de bulgur volgens de beschrijving op de verpakking en serveer bij de pilav.