Pilav met drumsticks, venkel, rozijnen en zuurdesemcrumble
20-40 minuten
Oven
6 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Zomer

Ingrediënten
- 500 g drumsticks (6 stuks)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 7 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 venkelknol (300 g)
- 50 g rozijnen
- 45 g ansjovisfilet (blikje)
- Plukje saffraan
- 250 g basmatirijst
- 430 ml groentebouillon
- 50 ml witte wijn
- 50 g pijnboompitten
- 1 dikke snee zuurdesembrood
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de drumsticks in met 5 eetlepels olijfolie, peper, zout en gerookte paprikapoeder. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 minuten krokant en gaar.
- Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook en snijd de venkel fijn.
- Verwarm de rest van de olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin 10 minuten de ui en de knoflook met de rozijnen. Snijd de ansjovis fijn, voeg ze toe en laat ze oplossen.
- Vijzel de saffraan en voeg dit samen met de venkel toe. Doe er na 5 minuten de rijst bij en bak dit ook even mee. Blus het af met de witte wijn en voeg de bouillon toe. Laat het geheel 10 tot 12 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan. Haal daarna de pan van het vuur en laat het nog 10 minuten staan.
- Voor de crumble: maal ondertussen het zuurdesembrood fijn met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en rooster dit krokant in een antiaanbakpan.
- Serveer de pilav met de drumsticks en maak het af met de desem-crumble en geroosterde pijnboompitten.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 522 KCAL (2185 KJ). VET: 24,5 G (WAARVAN 20,0 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25,1 G. KOOLHYDRATEN: 47,5 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!