Ingrediënten
400 g lamslapjes in kleine blokjes (schouder)
zout en peper
2 el olijfolie of boter
2 uien, gesnipperd
1 tl paprikapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
2 groene paprika's in kleine blokjes
1/2 liter warme vleesbouillon (tablet)
200 g witte rijst
200 g diepgevroren doperwten
1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
1 handje verse peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Stap 1
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm de olie of boter in een hapjespan en bak op hoog vuur het vlees in 2 minuten rondom aan. Zet het vuur lager, voeg de gesnipperde ui, paprika- en gemberpoeder, kaneel en paprika's toe en roerbak alles nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op zacht vuur met het deksel op de pan 30 minuten stoven.
Stap 2
Voeg de rijst toe en roer alles goed om, voeg zonodig nog wat bouillon toe tot de rijst een halve centimeter onder staat. Breng weer aan de kook en laat in 20 minuten met het deksel op de pan gaar koken.
Stap 3
Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe en roer vlak voor het serveren de verse kruiden door de pilav. Lekker met een lepel Turkse yoghurt en komkommersalade.