Pinsa met prosciutto of salsiccia
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Italiaans
Zomer

Ingrediënten

Pinsa met prosciutto

– 2 kant-en-klaar pinsabodems (460 g)
– 100 g tomatenpassata
– 150 g prosciutto (16 plakjes), ongerookte rauwe ham
– 150 g ricotta
– 1 el oregano
– 1 kleine gele courgette, in plakjes en vervolgens in reepjes gesneden
– 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
– 125 g geraspte Parmezaanse kaas
– Peper

Pinsa met salsiccia

– 2 kant-en-klaar pinsabodems (460 g)
– 100 g tomatenpassata
– 150 gram salsiccia (of Italiaanse salamiworst), in dunne plakjes gesneden
– 250 g mozzarella (2 bollen)
– 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
– 15 Kalamata olijven, gehalveerd
– 50 g rucola, grof gesneden
– 10 g basilicum
– Peper

Bereidingswijze

Pinsa met prosciutto

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng de ricotta met de oregano en wat peper.
  3. Bestrijk de pinsa’s met de tomatenpassata en beleg deze met prosciutto.
  4. Verdeel de reepjes courgette, de rode ui en toefjes van het ricottamengsel eroverheen.
  5. Bestrooi het tot slot met Parmezaanse kaas en bak de pinsa’s in 8 minuten af.

Pinsa met salsiccia

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Bestrijk het pinsabrood met de tomatenpassata en beleg deze met de plakjes salsiccia.
  3. Verdeel de mozzarella, tomaatjes en olijven en strooi er wat peper eroverheen.
  4. Bak de pinsa’s af in 8 minuten en bestrooi deze vlak voor het serveren met rucola en basilicum.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 992 KCAL (4146 KJ). VET: 54,3 G (WAARVAN 26,5 G ONVERZADIGD). EIWIT: 56,1 G. KOOLHYDRATEN: 66,7 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!