
Ingrediënten
Pinsa met prosciutto
– 2 kant-en-klaar pinsabodems (460 g)
– 100 g tomatenpassata
– 150 g prosciutto (16 plakjes), ongerookte rauwe ham
– 150 g ricotta
– 1 el oregano
– 1 kleine gele courgette, in plakjes en vervolgens in reepjes gesneden
– 1 kleine rode ui, in ringen gesneden
– 125 g geraspte Parmezaanse kaas
– Peper
Pinsa met salsiccia
– 2 kant-en-klaar pinsabodems (460 g)
– 100 g tomatenpassata
– 150 gram salsiccia (of Italiaanse salamiworst), in dunne plakjes gesneden
– 250 g mozzarella (2 bollen)
– 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
– 15 Kalamata olijven, gehalveerd
– 50 g rucola, grof gesneden
– 10 g basilicum
– Peper
Bereidingswijze
Pinsa met prosciutto
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng de ricotta met de oregano en wat peper.
- Bestrijk de pinsa’s met de tomatenpassata en beleg deze met prosciutto.
- Verdeel de reepjes courgette, de rode ui en toefjes van het ricottamengsel eroverheen.
- Bestrooi het tot slot met Parmezaanse kaas en bak de pinsa’s in 8 minuten af.
Pinsa met salsiccia
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bestrijk het pinsabrood met de tomatenpassata en beleg deze met de plakjes salsiccia.
- Verdeel de mozzarella, tomaatjes en olijven en strooi er wat peper eroverheen.
- Bak de pinsa’s af in 8 minuten en bestrooi deze vlak voor het serveren met rucola en basilicum.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 992 KCAL (4146 KJ). VET: 54,3 G (WAARVAN 26,5 G ONVERZADIGD). EIWIT: 56,1 G. KOOLHYDRATEN: 66,7 G.