Pistolet met geitenkaas, spianata romana en blauwe-bessendressing
20-40 minuten
Oven
6 personen
Borrel
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g Spianata Romana (of Sopresa Veneta)
  • 1 rol geitenkaas (180 g)
  • 3 pistolets
  • 45 g zuringblad
  • 2 eetlepels bosbessenjam
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de pistolets, snijd ze doormidden, besmeer de binnenkant met olijfolie en voeg peper en zout toe. Rooster ze goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  2. Meng twee eetlepels olijfolie met de bosbessenjam en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de geitenkaasrol in 12 plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes 30 seconden per kant goudbruin.
  4. Leg wat zuringblad op de pistolethelften, met daarop twee plakjes geitenkaas, vervolgens een schepje bosbessendressing en tot slot een plakje Spianata Romana.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!