Pittige herfstpasta met venkel en pompoen
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g verse worst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 2 dl + 2 el olijfolie
  • 1 flespompoen, gelijke parten
  • 2 venkelknollen (plakjes) en het groen (fijngehakt)
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • 325 g spaghetti
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in de breedte doormidden en daarna nogmaals in de lengte. Verdeel dit vervolgens in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de pompoenparten met 2 el olijfolie, bestrooi ze met peper en zout en bak ze 50 minuten totdat ze gaar zijn.
  2. Maak met behulp van een staafmixer chili-olie van rode peper, knoflook en 2 dl olijfolie. Breng de olie op smaak met zout.
  3. Haal het vel van de verse worst. Verwarm in een koekenpan de helft van de chili-olie en roerbak hierin de venkel. Voeg het worstgehakt toe en bak het rul.
  4. Kook de spaghetti volgens de bereiding op de verpakking en meng met de resterende chili-olie. Verdeel de spaghetti over vier borden met daaroverheen het gehaktmengsel. Schep de pompoenparten uit de schil en verdeel deze. Garneer het geheel met het geroosterde venkelzaad en het groen van de venkelknollen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1200 KCAL (5040 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 79 G (WAARVAN 63 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 85 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!