Pittige kippenpoten met bonenpuree
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten (ca. 1.500 g)
  • 5 tenen knoflook, gepeld
  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 1 el chilivlokken
  • tomatenpuree (blikje, 70 g)
  • 1 el venkelzaad, gekneusd
  • 1 el roze peperbessen, gekneusd
  • 4 dl + 4 el olijfolie
  • witte bonen (blik of pot, 500 g uitlekgewicht)
  • rasp en sap van een halve citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150 graden. Verhit 2 el olie in een braadpan die in de oven kan en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout.
  2. Meng de tomatenpuree met 4 dl olijfolie en roer er het venkelzaad, de roze peperbessen, chilivlokken, knoflook en ui doorheen.
  3. Giet de tomatenolie over de kippenpoten en zet de pan 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pureer ondertussen de bonen in een keukenmachine met het citroensap en de -rasp, 2 el olijfolie en 2 el water. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de puree op laag vuur in een steelpan.
  6. Schep de puree op vier borden, leg er een kippenpoot bij en schep er wat saus overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON MET KWART DEEL VAN DE SAUS: 975 KCAL (4095 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 72 G (WAARVAN 57 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 21 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!