Pizza met bietencarpaccio en Ardenner ham
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Tussengerecht
Vleeswaren
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g Ardenner ham, gesneden
  • 1 rol koelvers bladerdeeg (270 g)
  • 250 g ricotta
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 rode biet
  • 1 gele biet
  • 100 g geitenkaas
  • bakvorm (doorsnede 28 cm)
  • bakbonen (600 g)
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Je kunt je barbecue zo heet stoken dat je hem ook als pizzaoven kunt gebruiken. Met een pizzasteen bak je dan de lekkerste pizza’s. Succes verzekerd!

  1. Verwarm de BBQ met de pizzasteen tot 220 graden.
  2. Klop het ei los.
  3. Leg eerst het deeg met bakpapier op de pizzasteen. Plaats in het midden van het deeg de bakvorm en vul deze met bakbonen om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg in het midden niet omhoog komt. Besmeer het zichtbare bladerdeeg met het losgeklopte ei en bak de pizzabodem in 8 tot 10 minuten op de BBQ.
  4. Schaaf ondertussen dunne plakjes van de biet met behulp van een mandoline en besmeer de plakjes met olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe en gril er in een grillpan of op het BBQ- rooster strepen op.
  5. Roer de ricotta los en voeg er de Parmezaanse kaas aan toe.
  6. Haal de pizzabodem van de BBQ. Verwijder de bakvorm met bakbonen.
  7. Smeer het middelste gedeelte in met het ricottamengsel en verdeel de gegrilde bieten erover. Verkruimel de geitenkaas daaroverheen en plaats de pizza terug op de BBQ, totdat de kaas is gesmolten of iets gekleurd. Let op: dit gaat zeer snel.
  8. Haal de pizza van de BBQ en leg er de plakjes Ardenner ham op.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 640 KCAL (2690 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 43 G (WAARVAN 21 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!