Ingrediënten
Een pak pizzadeeg
1 blikje gezeefde tomaten
350 g carpaccio
125 g gepelde pistachenoten
2 teentjes knoflook, gepeld
25 g blaadjes dragon
25 g blaadjes bladpeterselie
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
200 ml olijfolie
40 g basilicum, houd een aantal blaadjes apart
Bereidingswijze
Stap 1.
Maak het deeg volgens de beschrijving op de verpakking, rol het uit op bakpapier en snijd er mooie langwerpige pizza’s van. Snijd het bak papier mee.
Stap 2.
Bestrijk de pizza’s met de gezeefde tomaten en bak ze af in de oven. Rooster de pistachenoten enkele minuten in een droge koekenpan.
Stap 3.
Vijzel eerst de knoflook en de pistachenoten fijn. Voeg daarna de basilicum, dragon en blad peterselie toe en vijzel nogmaals tot de kruiden fijn zijn. Dit kan ook met een staafmixer. Maal in dat geval de ingredienten kort, om een grove structuur te behouden.
Stap 4.
Roer de Parmezaanse kaas door de pesto en schenk er olijfolie bij tot de saus net bindt. Bewaar dit in de ijskast.
Stap 5.
Haal de pizzarechthoeken uit de oven en verdeel er de carpaccio over. Bestrijk met de grove pesto en garneer met mooie basilicumblaadjes.