Pizza met venkelworst en gegrilde bavette
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend
Pizza-Venkelworst-v2-Proef-2-2024-LR--3451cc06-57d5-4938-88f0-072f4dda8bb7.jpg

Ingrediënten

  • 300 g bavette
  • ½ droge worst met venkel, in plakken gesneden
  • 400 g kant-en-klaar pizzadeeg met 220 g tomatensaus (pizzakit)
  • ½ courgette, in dunne plakken
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 5 olijven, in plakjes gesneden
  • 150 g Pecorino Romano kaas (blok)
  • 150 g rucola
  • ½ citroen, geperst
  • 5 el olijfolie
  • 10 walnoten, gehakt
  • 2 vijgen, in partjes
  • grof zeezout

Bereidingswijze

  1. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en besmeer het met de tomatensaus. Beleg de pizza met courgette, rode ui, olijven en plakjes venkelworst. Rasp er met een fijne rasp een ruime laag Pecorino kaas overheen.
  2. Bak de pizza volgens de bereidingswijze van de verpakking goudbruin.
  3. Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur en gril hierin de bavette 2 minuten per kant zodat er een ruitpatroon op het vlees ontstaat. Haal het vlees uit de pan, breng het op smaak met grof zeezout en dek het af met aluminiumfolie.
  4. Meng in een kom de rucola met citroensap, olijfolie, zout en de resterende Pecorino kaas naar smaak.
  5. Haal de pizza uit de oven, snijd in kwarten en verdeel de stukken over een grote houten serveerplank.
  6. Snijd de bavette in mooie, gelijke plakken door haaks op de draad te snijden. Verdeel deze samen met de walnoten en de vijgenpartjes over de pizza.
  7. Serveer de pizza met de rucola salade.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 907 KCAL (3794 KJ). VET: 47 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). EIWIT: 51 G. KOOLHYDRATEN: 64 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!