Ingrediënten
150 g prosciutto, grof gesneden
100 g prosciutto, in plakken
250 g pizzamix
125 ml water
Rasp van 1 citroen
Bloem
1 grote teen knoflook, grof gehakt
100 ml olijfolie
1 rode ui, in halve manen gesneden
200 g creme fraiche
2 eidooiers
250 g taleggio, in plakken
1-2 courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de pizzamix, het water, de olijfolie en het zout en kneed dit kort tot een luchtig deeg. Maak het deeg plat en bestuif aan beide kanten met bloem. verdeel het in de vorm van een rechthoek over een ingevette bakplaat of braadslede.
Besmeer de courgetteplakken met olijfolie.
Doe de 150 g grof gesneden prosciutto met de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in een staafmixerbeker en maal fijn.
Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de rode ui tot hij zacht is en laat dit afkoelen.
Verdeel het prosciuttomengsel over het deeg en schep er de ui overheen.
Meng de creme fraiche met de eidooiers en verdeel dit over de ui. Leg de plakken kaas erop en bak de pizza 20 minuten in de oven totdat het ei gestold is en de kaas gesmolten.
Gril ondertussen de plakken courgette in een grillpan.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de courgette en plakken ham erover heen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en citroenrasp.