Poké bowl: Oosters
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kip
Oosters

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen, zonder bot
  • 400 g jasmijnrijst
  • 1 komkommer
  • 1 zakje sugarsnaps
  • 2 bosuitjes, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 75 g veldsla
  • 4 eetlepels sesamzaadjes, licht geroosterd
  • 3 eetlepels donkere sojasaus
  • 1 eetlepel versgeraspte gember
  • Arachideolie

VOOR DE SAUS

  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Sap en rasp van 2 limoenen
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sugarsnaps en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en marineer ze ongeveer 5 minuten in de gember, donkere sojasaus en knoflook. Laat de kip vervolgens uitlekken.
  3. Verwarm vier eetlepels arachideolie in een pan en bak in circa 8 minuten het vlees gaar.
  4. Schil en halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd er plakjes van.
  5. Meng de benodigdheden voor de saus met drie eetlepels water.
  6. Verdeel de veldsla over vier kommen. Schep er de rijst overheen, gevolgd door het vlees, de sugarsnaps, komkommer en bosui. Druppel de saus eroverheen en strooi er tot slot de sesamzaadjes over.

Voedingswaarde per persoon
815 KCAL (3.425 KJ). EIWIT: 44 G. VET: 29 G (WAARVAN 22 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 93 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!