Poké superbowl met kipfilet en ossenhaas
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 200 g ossenhaas
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el bruine suiker
  • 2 tl Chinese rijstazijn
  • 2 el tarwebloem
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g panko paneermeel
  • Peper en zout
  • 2 el bruine suiker
  • 200 g sushirijst
  • 75 g veldsla
  • 4 plakjes ananas, elke schijf in tweeën gesneden
  • 2 avocado’s, ontpit, geschild en in plakjes
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • 8 radijsjes, dunne plakjes
  • 1 komkommer, in repen gesneden
  • 8 el gekookte Edamame bonen (diepvries)
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 el gemengd zwart en wit sesamzaad

Bereidingswijze

Marineertijd: 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Leg de ossenhaas in een kom. Meng in een aparte kom de knoflook, gemberpoeder, sojasaus, sesamolie, 1 el plantaardige olie, bruine suiker en Chinese rijstazijn voor de marinade. Giet de helft over de ossenhaas en bewaar de rest voor de saladedressing. Dek de ossenhaas af en laat het vlees minstens 1 uur marineren bij kamertemperatuur. Bereid de sushirijst volgens de verpakking.
  2. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bak de ossenhaas, als de pan heet is, 2 tot 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord om een paar minuten te rusten.
  3. Bestrooi ondertussen de ananasschijfjes aan beide kanten met de bruine suiker en bak ze in de grillpan aan beide kanten bruin (3 tot 4 minuten). Haal ze van het vuur.
  4. Sla de kipfilets tussen plastic folie plat tot een dikte van 1,5 cm. Snijd ze in de lengte door en wrijf de kipfilets aan beide kanten in met bloem. Breng het op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Dompel ze vervolgens in het ei en tot slot in panko paneermeel. Bak de kip in 2 el plantaardige olie circa 5 minuten aan beide kanten (uit laten lekken op keukenpapier).
  5. Snijd de ossenhaas en kipfilet in plakjes. Schep de rijst in een kom, verdeel de veldsla, gevolgd door het vlees, de gekarameliseerde ananasschijven, avocado, radijs en komkommer over het bord. Met daar bovenop de Edamame bonen en de bewaarde dressing. Leg de partjes citroen erbij en strooi tot slot de lente-uitjes en sesamzaadjes erover.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 920 KCAL (3865 KJ). EIWIT: 52 G. VET: 40 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 83 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!