Pommes Duchesse à la maison
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 500 g aardappels (bintjes)
  • 2 eidooiers
  • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 tl nootmuskaat
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grote stukken en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
  2. Giet de gekookte aardappels af en droog ze kort op het vuur. Maak een gladde puree met behulp van een pureeknijper. Voeg de eidooiers toe en breng de puree op smaak met peper, zout, Parmezaanse kaas en nootmuskaat. Let op: voeg geen melk of boter toe aan de puree, omdat dit de vorm van de pommes duchesse in de oven kan beïnvloeden.
  3. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit toefjes puree op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de pommes duchesse ongeveer 25 minuten op 190 graden in de oven.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 142 KCAL (595 KJ). VET 2,9 G (WAARVAN 1,5 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 22,6 G. EIWIT 5,3 G. VEZELS 1,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!