Ingrediënten
50 gram mini spekblokjes
10 zwarte olijven
1 flespompoen, geschild, in de lengte gehalveerd en daarna in de breedte in plakken van 1 cm gesneden
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
3 theelepels olijfolie
1 geroosterde volkoren boterham, in stukken
Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een braadslede met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen.
Stap 2.
Meng de olijven, de kappertjes, de knoflookteen, olijfolie en stukken brood en hak dit grof in een keukenmachine.
Stap 3.
Verdeel het mengsel over de schijven pompoen en druk dit goed aan. Verdeel er de spekblokjes over en bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant knapperig is en de pompoen gaar. Strooi er voor het opdienen het citroenraspsel overheen.