Pompoencrostini met een smakelijke crumble
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

50 gram mini spekblokjes
10 zwarte olijven
1 flespompoen, geschild, in de lengte gehalveerd en daarna in de breedte in plakken van 1 cm gesneden
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
3 theelepels olijfolie
1 geroosterde volkoren boterham, in stukken
Rasp van 1 citroen

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een braadslede met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen.

Stap 2.
Meng de olijven, de kappertjes, de knoflookteen, olijfolie en stukken brood en hak dit grof in een keukenmachine.

Stap 3.
Verdeel het mengsel over de schijven pompoen en druk dit goed aan. Verdeel er de spekblokjes over en bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant knapperig is en de pompoen gaar. Strooi er voor het opdienen het citroenraspsel overheen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!