Pompoenherfstsalade met kip en walnoten
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Kip
Overig
Herfst

Ingrediënten

  • 400 g kippendijen
  • 400 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 6 g vadouvan
  • ½ sinaasappel, alleen het sap
  • 200 g bulgur
  • 60 g rode kool, fijngesneden in reepjes
  • 150 g gemengde sla
  • 70 g walnoten
  • peper en zout

Dressing

  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in stukjes en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak daarin de kip en de blokjes pompoen. Regelmatig omroeren. Als de pompoen zacht begint te worden, voeg je de ui, knoflook, vadouvan, peper en zout en het sinaasappelsap toe. Meng dit goed en laat het in 5 tot 10 minuten beetgaar worden. Laat het afkoelen.
  2. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de bulgur los en laat deze afkoelen.
  3. Maak een dressing van de wittewijnazijn, honing, olijfolie en zout.
  4. Schik de sla op 4 borden, verdeel de bulgur en giet de dressing erover. Verdeel de pompoen metde gebakken kip, rode kool en walnoten over de salade.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 30 G. VET: 29 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 43 G.

TIP:

  • Pompoen kun je invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18° is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.
  • Gebruik bij voorkeur flespompoen. Deze bevat weinig zaadjes en vruchtvlees en is daardoor makkelijker te snijden dan een ronde pompoen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!