Poolse bloemkoolsoep met spek en droge worst
20-40 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Varken
Overig
Winter
Ingrediënten
- 200 g zuurkoolspek, in plakjes
- 150 g droge worst, in reepjes
- 1 el olijfolie
- 2 tl five spices kruiden
- 1 el chili-olie
- 20 g roomboter
- 1 ui, in halve ringen
- 1 bloemkool, in roosjes
- 600 ml groentebouillon (1 blokje)
- 250 ml volle melk
Benodigdheden Chili-venkelcrumble
- 100 g wit zuurdesembrood (‘een dikke boterham’)
- ½ tl chilivlokken
- ½ tl geroosterd venkelzaad
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Bestrooi de plakjes zuurkoolspek met de five spices kruiden en bak ze in de olijfolie iets krokant. Voeg de reepjes droge worst toe en bak ze even mee.
- Smelt in een soeppan de roomboter en fruit hierin de uienringen tot ze glazig zien. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze even mee. Doe de bouillon erbij en laat de bloemkool 15 minuten koken totdat deze gaar is.
- Pureer de soep met de staafmixer en mix er, beetje bij beetje, de melk doorheen. Voeg wat extra melk toe als de soep te dik is.
- Schep de soep in diepe borden en leg in het midden het zuurkoolspek met daaromheen de gebakken reepjes worst.
- Garneer de soep met de chili-venkelcrumble en enkele druppeltjes chili-olie.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 650 KCAL (2685 KJ). VET: 61,4 G (WAARVAN 37,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 14,3 G. KOOLHYDRATEN: 8,7 G.
Bereiding Chili-venkelcrumble
- Maal het brood met het venkelzaad, de chilivlokken, olijfolie en peper en zout in een staafmixerbeker.
- Bak de crumble in een antiaanbakpan (zonder toevoeging van olijfolie) in enkele minuten krokant.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 125 KCAL (521 KJ). VET: 8,4 G (WAARVAN 7,2 G ONVERZADIGD). EIWIT: 0,9 G. KOOLHYDRATEN: 10,8 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!