Portobello-burger
0-20 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal
Barbecue

Ingrediënten

  • 600 gram varkensgehakt
  • 2 theelepels truffeltapenade
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 8 portobello’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 avocado
  • citroensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 rode ui in ringen
  • 60 g waterkers
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng het gehakt met de truffeltapenade, ui, peper en zout. Mix alles goed door elkaar en verdeel het gehakt daarna in 4 gelijke porties. Vorm hiervan met vochtige handen 4 hamburgers.
  2. Wrijf de paddenstoelen schoon met keukenpapier en verwijder de steel. Smeer de binnen­ en buitenkant van de hoeden in met olie. Leg ze op de barbecue op alumini­umfolie en bak ze 6 minuten. Draai de hoeden daarna om en bak ze nog eens 6 minuten. Haal de portobello’s van de barbecue en leg ze op een bord om een beetje te drogen.
  3. Gril de hamburgers in enkele minuten per kant gaar.
  4. Prak ondertussen een avocado fijn met een beetje citroensap en de mayonaise. Pak een portobello, doe er de avocado, rode ui, hamburger en waterkers op en sluit af met een portobello.

Voedingswaarde per persoon
490 kcal (2060 kj). eiwit: 35 g. vet: 32 g (waarvan 25 g onverzadigd). koolhydraten: 12 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!