Procureur met abrikozensaus en groene groenten
40-60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 2 kg procureur (varkensnek zonder been)
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 citroen
  • 1 tl chilivlokken
  • peper en zout

Groene groenten

  • 50 g gezouten boter
  • 1 tl vers geraspte gember
  • ½ citroen
  • 225 g sperziebonen
  • 250 g spitskool
  • 100 g erwten
  • peper en zout

Abrikozensaus

  • 1 pot abrikozenjam (340 g)
  • 2 el kippenbouillon (van bouillonblokje)
  • 1 el sojasaus

    Bereidingswijze

    Bereidingstijd: 40 – 60 minuten
    Gaartijd: 3 uur

    1. Maak de BBQ gereed voor directe garing met een temperatuur van 150 °C.
    2. Snijd de procureur over de lengte in, maar snijd het vlees net niet helemaal door (het zogeheten‘vlinderen van vlees’ wat je overigens ook je Keurslager kunt laten doen). Klap de procureur open en snijd vanuit het midden over de lengte het vlees zowel naar links als naar rechts in, maar niet helemaal door. Zo ontstaat een grote lap. Klap het vlees nu open en smeer de opengeklapte kant in met olijfolie, fijngesneden knoflook, fijngesneden peterselie, de rasp van een citroen, chilivlokken en peper en zout. Rol de procureur op tot een rollade en knoop deze met slagerstouw vast. Wrijf de rollade rondom in met peper en zout.
    3. Rijg de rollade aan de spies van de rotisserie en gaar deze gelijkmatig in 3 uur tot een kerntemperatuur van 72 °C. Haal de rollade van de BBQ, leg het vlees op een schaal, dek deze af met aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten.
    4. Snijd de rollade in mooie plakken, giet de abrikozensaus eroverheen en serveer het met de groene groenten.

    Groene groenten

    1. Smelt de boter in een steelpan, voeg de geraspte gember toe, roer op laag vuur en voeg dan druppelsgewijs het sap van een halve citroen naar smaak toe en bestrooi het licht met zout. Houd het mengsel apart.
    2. Blancheer de sperziebonen 5 minuten tot ze beetgaar zijn, voeg gesneden spitskool en 3 minuten later de geblancheerde erwten toe. Meng de groene groenten in een warme serveerschaal en giet de dressing erover. Maal er peper overheen.

    Abrikozensaus

    1. Maak de abrikozensaus door de abrikozenjam, kippenbouillon en sojasaus in een steelpan te mengen tot het gloeiend heet is.

    VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1095 KCAL (4600 KJ). EIWIT: 76 G. VET: 65 G (WAARVAN 41 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 49 G.

    Keurslagers bij jou in de buurt

    In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!