Procureur met Gentse mosterd, jonge bospeentjes en lente-uitjes
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

750 g procureur
2 eetlepels Gentse mosterd
50 g margarine
1 liter kippenbouillon (pot)
1 bosje jonge bospeen
1 bos lente-uitjes
50 g roomboter

Bereidingswijze

Stap 1.
Besmeer de procureur met de Gentse mosterd en braad deze in de margarine goudbruin aan.

Stap 2.
Blus de procureur af met de kippenbouillon en stoof hem op laag vuur in ongeveer twee en een half uur gaar.

Stap 3.
Schil ondertussen de worteltjes en maak de lente-uitjes schoon. Stoof deze groenten drie minuten in de roomboter met wat overgebleven kippenbouillon.

Stap 4.
Snijd de procureur in plakken en serveer deze op een warm bord met de worteltjes en lente-uitjes.

Stap 5.
Kook het braadvocht in en gebruik dit als jus. Serveertip: eet er een lekkere smeuïge aardappelgratin bij.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!