Procureur op z’n Schots
langer dan 60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal
Onbekend

Ingrediënten

600 g procureur
2 sinaasappels
50 g boter
1 borrelglaasje whisky
1 dl runderbouillon
1 ui, fijngehakt
1/2 wortel, geschild en in kleine blokjes
Zout en peper

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels goed schoon en haal het oranje van de schil (met een citroentrekker) van één sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Snijd de andere sinaasappel in schijven. Breng een laagje water aan de kook en laat de sinaasappelschilletjes 3 minuten blancheren. Spoel ze koud af, pers er het water uit en hak ze fijn. Verwarm de boter en braad het vlees aan alle kanten bruin. Flambeer het vlees daarna met de whisky. Schenk het sinaasappelsap over het vlees en dan de bouillon. Voeg de schilletjes, wortel en de ui toe en leg een deksel op de pan. Laat het op klein vuur onder af en toe omdraaien 75 minuten zachtjes garen. Leg de laatste 10 minuten de sinaasappelschijven bij het vlees.
Snijd het vlees in plakken en leg ze samen met de sinaasappelschijven op een voorverwarmde schaal en houd warm. Zeef de saus boven een pannetje en kook in tot 1/3. Giet de saus over het vlees.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!