Procureur-stoofrollade
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 kilo procureurrollade (van binnen gekruid door de Keurslager)
  • 70 g boter
  • 4 uien
  • 2 laurierblaadjes
  • Halve bol knoflook, teentjes schoongemaakt
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 wortel
  • 6 takjes tijm
  • 100 ml marsala
  • 300 ml kippenbouillon

Bereidingswijze

  1. Maak sneetjes in de rollade en steek hierin wat stukjes knoflook en rozemarijn. Smeer de rollade in met de mosterd en laat dit 30 minuten intrekken.
  2. Verhit een beetje boter in een braadpan en bak het vlees rondom mooi bruin.
  3. Bak de ui even mee. Blus het geheel af met de marsala.
  4. Voeg de rest van de boter, tijm, wortel, laurier en de bouillon toe en laat het vlees op laag vuur in zo’n 2 uur gaar stoven, tot een kerntemperatuur van 72 graden. Bedruip het vlees tussendoor een keer met het braadvocht.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!