Procureur van de BBQ
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 1,5 kg procureur

Rub

  • 45 g bruine suiker
  • 45 g zout
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 30 g paprikapoeder
  • 3 el grof gemalen zwarte peper

Saus

  • 2 el azijn
  • 6 el hoisinsaus
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl 5 Spices (kruidenmengsel)
  • 4 el rijstazijn
  • 3 el honing
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1dl water
  • zout

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de procureur er mee in. Laat het een nacht intrekken.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  3. Bereid de BBQ met een directe en indirecte zone voor op 150 graden.
  4. Gril het vlees op de directe zone (regelmatig omdraaien).
  5. Leg het vlees in een aluminium bak.
  6. Meng de ingrediënten voor de saus. Schenk de saus over het vlees.
  7. Plaats het vlees in de indirecte zone van de BBQ en laat het langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden.
  8. Schenk de saus in een bakje en serveer deze er los bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 690 KCAL (2900 KJ). EIWIT: 58 G. VET: 37 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!