Procureur van de BBQ
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer
Ingrediënten
- 1,5 kg procureur
Rub
- 45 g bruine suiker
- 45 g zout
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 30 g paprikapoeder
- 3 el grof gemalen zwarte peper
Saus
- 2 el azijn
- 6 el hoisinsaus
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl 5 Spices (kruidenmengsel)
- 4 el rijstazijn
- 3 el honing
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1dl water
- zout
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar en wrijf de procureur er mee in. Laat het een nacht intrekken.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Bereid de BBQ met een directe en indirecte zone voor op 150 graden.
- Gril het vlees op de directe zone (regelmatig omdraaien).
- Leg het vlees in een aluminium bak.
- Meng de ingrediënten voor de saus. Schenk de saus over het vlees.
- Plaats het vlees in de indirecte zone van de BBQ en laat het langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden.
- Schenk de saus in een bakje en serveer deze er los bij.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 690 KCAL (2900 KJ). EIWIT: 58 G. VET: 37 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 31 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!