Ingrediënten
100 g Reypenaer chèvre
100 g Reypenaer V.S.O.P.
100 g Reypenaer Affineurs (jong)
100 g Reypenaer belegen
8 gedroogde abrikozen, 3 kwartier geweld in lauw water
1,5 theelepel honing
4 dadels, ontpit en gehalveerd
1 mandarijn, sap en rasp
Halve theelepel anijszaad
Half stokje kaneel
Kopje espresso
8 groene druiven, gehalveerd
Eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Los een theelepel honing op in de
espresso. Kneus het kaneelstokje en
voeg het anijszaad en de halve dadels
toe aan de espresso. Laat dit 20 minuten
marineren.
Rooster de abrikozen op hoog vuur
in een eetlepel olijfolie. Blus af met het
mandarijnsap. Voeg de manadrijnrasp
en de rest van de honing toe totdat
het begint te karamelliseren.
Verdeel per bordje 25 gram van elke
kaassoort en garneer met de abrikozen,
dadels en de gehalveerde druiven.