Provençaalse lamsstoofpot
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Frans

Ingrediënten

  • 750 g lamspoulet in blokjes (van de schouder)
  • 100 g mager rookspek in reepjes
  • zout en versgemalen peper
  • verse Provençaalse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 8 sjalotjes in kwartjes
  • 6 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (klein)
  • 75 g groene olijven met pit
  • 400 gr krieltjes klein

Bereidingswijze

  1. Kruid de lamsblokjes met zout en peper.
  2. Bak vervolgens de spekreepjes knapperig in 1 el olijfolie. Schep ze uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.
  3. Roer 3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet en braad het vlees hierin rondom aan. Bak de sjalot en knoflook ongeveer een minuut mee.
  4. Voeg vervolgens tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, Provençaalse kruiden, krieltjes en rode wijn toe en laat het geheel ongeveer 60 minuten zacht stoven.
  5. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en stoof dit nog circa 5-10 minuten mee samen met de spekreepjes en olijven. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en bind het geheel eventueel licht met aardappelzetmeel.

Voedingswaarde per persoon
kcal (kj) 739 (3104), eiwit 51 g, vet 43 g, koolhydraten 37 g

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!