Pulled chuck roast | Roberta Pagnier
langer dan 60 minuten
Oven
8 personen
Hoofdgerecht
Rund
Oosters
Kerst
Ingrediënten
- 200 g rib- of halslap
- 1 el neutrale olie
- 30 g boter
- 4 gele uien
- 5 tenen knoflook
- 250 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 4 kruidnagels
- 2 stuks steranijs
- peper en zout
Bereidingswijze
- Haal het stuk halslap op tijd uit de koeling zodat het alvast op kamertemperatuur komt.
- Kruid het vlees royaal met zout en peper.
- Verwarm een neutrale olie met een flinke klont boter in een braadpan en braad het rundvlees rondom aan. Haal uit de pan.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Fruit 4 fijngesneden uien en 5 fijngesneden tenen knoflook aan in het bakvet van het vlees. Schraap alle aanbaksels uit de pan terwijl je roert. Blus af met 250 ml rode wijn en 500 ml runderbouillon. Voeg 4 kruidnagels en 2 steranijs toe. Breng aan de kook en leg het vlees terug.
- Leg de deksel op de braadpan en zet in de oven. Laat het vlees nu circa 6 uur garen. Check af en toe even of het vocht niet te hard pruttelt. Een rustige blub is voldoende. Pruttelt het te hard dan mag de oventemperatuur lager.
- Draai het stuk vlees halverwege een keer voorzichtig om.
- Na circa 6 uur valt het stuk vlees helemaal uit elkaar. Trek het met 2 vorken uit elkaar. De overtollige jus kun je eventueel afgieten en inkoken tot een dikke jus.
- Serveer met kerstige bijgerechten!
Tip: vraag aan de Keurslager een mooi stuk rib/halslap met flinke marmering. Daar wordt het gerecht mals en sappig van.
Roberta Pagnier is een Nederlandse televisiekok, presentatrice en schrijfster.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!