‘Pulled duck’ met abrikozen en pistache-crumble
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Tussengerecht
Wild
Internationaal
Kerst

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 2 eetlepels honing
  • 200 ml appelsap
  • 150 g parelcouscous
  • 100 gram gewelde abrikozen, fijngesneden
  • 1 bos korianderblad, grof gehakt
  • 50 gram gehakte pistachenootjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak ondiepe insnijdingen in de vetrand van de eendenborstfilet. Besmeer de filets met de honing. Leg het vlees met de velkant naar beneden in een ovenschaal en bestrooi met peper. Schenk het appelsap in de schaal en dek af met aluminiumfolie.
  2. Zet het vlees 3 uur in de oven. Haal het uit de oven en trek het met twee vorken uit elkaar. Kook intussen de parelcouscous in ruim water in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de couscous af en meng de abrikozen en het korianderblad erdoor. Breng de couscous op smaak met peper en zout.
  3. Maak met een steker een rondje van de parelcouscous en leg het eendenvlees erop. Bestrooi met gehakte pistachenootjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 535 KCAL (2245 KJ). EIWIT: 24 G.
VET: 22 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 58 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!