Pulled kalfsborst
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
6 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Internationaal

Ingrediënten

  • 1,2 kilo kalfsborst
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel venkelpoeder
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 200 ml barbecuesaus
  • 6 broodjes bapao
  • 6 grote shiso-bladeren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue op lage temperatuur (100-120 graden).
  2. Meng alle specerijen en de bruine suiker door elkaar en breng dit op smaak met wat zout. Wrijf hiermee de kalfsborst in.
  3. Leg het vlees in een aluminium bakje, giet er de helft van de barbecuesaus overheen en plaats het geheel op de randen van het rooster van de barbecue (uit het midden). Sluit de deksel.
  4. Laat het vlees 4 uur garen, schroef daarna de temperatuur op tot ongeveer 150 graden en gaar het nog 3 uur verder. Haal het vervolgens van de barbecue en laat het een half uur rusten. Trek er daarna met twee vorken draadjes van.
  5. Bereid de broodjes bapao volgens de bereiding op de verpakking, leg er een shisoblad tussen, schep de pulled kalfsborst er royaal op en garneer ze met een eetlepel van de resterende barbecuesaus.

Voedingswaarde per persoon
750 kcal (3.150 kj). eiwit: 37 g. vet: 50 g (waarvan 30 g onverzadigd). koolhydraten: 35 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!