Ingrediënten
Voor het deeg
75 g boter
150 g bloem, gezeefd
1 ei
Voor de vulling
200 g spekblokjes
1 prei, fijngesneden
150 ml crème fraîche
3 eidooiers, losgeklopt
120 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de boter in stukjes en meng deze samen
met wat zout goed door de bloem. Doe het ei
erbij en meng het geheel met de hand tot een
deeg. Voeg 2 tot 4 eetlepels water toe om het
deeg zacht te maken. Kneed er een bal van,
verpak
die in huishoudfolie en laat deze minstens
twee uur rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Bak in een pan de spekjes uit. Voeg de prei
toe en bak deze mee tot hij geslonken is.
Haal het deeg uit de folie en rol het uit tot een
dunne lap. Bekleed hiermee een taartvorm met
een diameter van +/- 20 cm. Prik met een vork
wat gaatjes in het deeg. Meng voor de vulling de
crème fraîche met de losgeklopte eierdooiers, 60
gram kaas, vers gemalen peper en een beetje zout
naar smaak. Schep het prei-spekmengsel op het
deeg en giet het ei-kaasmengsel daar overheen.
Verdeel tot slot de rest van de kaas over de taart
en zet hem in de oven. Bak de quiche ongeveer 30
minuten totdat de vulling goudbruin en gaar is.