Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg
300 g rundergehakt
250 g spekjes
Halve prei, fijngesneden
6 middelgrote champignons, fijngesneden
Halve paprika, fijngesneden
1 runderbouillonblokje
300 g mascarpone
200 g geraspte belegen kaas
1 geklopt ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden en ontdooi de velletjes bladerdeeg.
Rul het gehakt in de pan en doe de spekjes erbij, zonder olie of boter.
Bak het mengsel tot het gehakt gaar is. Verkruimel het bouillonblokje
boven de pan en voeg de groente toe. Laat alles een paar minuten
doorbakken, onder regelmatig roeren.
Laat het mengsel uitlekken tot al het overtollig vet en vocht eruit is.
Bedek ondertussen de bodem en wand van de quichevorm met de
plakjes bladerdeeg. Vul de vorm met het vlees en de groente.
Meng in een aparte kom de mascarpone, het ei en de geraspte kaas
en breng dit op smaak met peper en zout. Giet dit over het gehaktmengsel
en zet de vorm 25 minuten in de voorverwarmde oven.