Quiche met salami
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig
Kinderkeuken

Ingrediënten

Quichedeeg: 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water
125 g salami, in blokjes
50 g kruidenboter
250 g champignons schoongeveegd
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
4 eieren
250 ml slagroom

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water in een kom en kneed tot er een soepel deeg ontstaat. Dek het deeg af met huishoudfolie en leg in de koelkast. Laat het afgedekt minstens 30 minuten rusten.

Stap 2.
Voor u het deeg verder verwerkt: bestuif het werk-oppervlak met bloem en rol het deeg uit met een deegroller

Stap 3.
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ingevette quichevorm met het deeg. Smelt de kruidenboter en bak de champignons in 10 minuten gaar. Schep ze in de vorm en bestrooi ze met de kruiden.

Stap 4.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk het mengsel over de champignons. Leg de blokjes salami op de quiche en bak deze (ongeveer 35 minuten) in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!