Ingrediënten
quichedeeg: 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water
3 eieren
125 ml slagroom
1 rookworst, in plakjes gesneden
125 g gerookte spekreepjes
1 pak zuurkool (500 g) uitgelekt en fijngesneden
150 g belegen kaas (geraspt)
paneermeel
handje gewelde rozijnen
Bereidingswijze
Meng 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water in een kom en kneed tot er een soepel deeg ontstaat.
Dek het deeg af met huishoudfolie en leg in de koelkast. Laat het afgedekt minstens 30 minuten rusten.
Voor u het deeg verder verwerkt: bestuif het werk-oppervlak met bloem en rol het deeg uit met een deegroller
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de spekjes uit in een koekenpan.
Vet de quichevorm in en bekleed deze met het deeg. Strooi een beetje paneermeel over de bodem.
Meng in een kom de zuurkool met de uitgebakken spekjes, de rookworst en de gewelde rozijntjes. Verdeel dit mengsel over het deeg.
Klop de slagroom met de eieren los in een kommetje en verdeel dit over de quiche.
Strooi de kaas over de quiche en bak deze (ongeveer 35 minuten) in de oven.