Quinoa risotto met lamskoteletjes
0-20 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Lam
Marokkaans

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletjes
  • 1 eetlepel harissa (Marokkaanse sambal)
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • 300 g (driekleuren)quinoa
  • 400 g gemengde paddenstoelen, grofgesneden
  • 200 g diepvriesdoperwtjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 80 g Pecorino kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Besmeer de koteletjes met een mengsel van harissa, citroenrasp en twee eetlepels olijfolie. Laat ze 10 minuten marineren.
  2. Fruit ondertussen de ui en knoflook op middelhoog vuur in 20 gram boter. Doe de paddenstoelen erbij en bak ze even mee.
  3. Voeg de doperwtjes en quinoa toe, kruimel het kippenbouillonblokje erover en schenk er 500 milliliter water bij. Laat de quinoa met het deksel op de pan in 10-15 minuten garen, totdat al het vocht is opgenomen (voeg zo nodig extra water toe).
  4. Haal de quinoa van het vuur, roer de kaas erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Bak de koteletjes in twee eetlepels olijfolie goudbruin en mooi rosé van binnen (2-3 minuten per kant).

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 840 KCAL (3530 KJ).
EIWIT: 41 G. VET: 49 G (WAARVAN 32 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 54 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!