Rauwe witlofsalade met steaktartaar en truffelvinaigrette
0-20 minuten
Overig
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig

Ingrediënten

400 g biefstuktartaar
1 sjalotje, gesnipperd
20 g kappertjes, fijngesneden
8 ansjovisfilets, in kleine stukjes gesneden (uit blikje)
1 theelepel mosterd
100 ml olijfolie
4 stronkjes witlof, fijngesneden
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels truffelolie
4 eetlepels balsamicoazijn
1 kleine eetlepel truffeltapenade
100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

Meng het sjalotje, de kappertjes, ansjovis, mosterd en olijfolie door de tartaar en maak vier gelijke mooie porties tartaar.

Meng de olijfolie met de truffelolie, balsamicoazijn en truffeltapenade tot een vinaigrette.

Meng de helft van de vinaigrette met de fijngesneden witlof.

Leg op ieder bordje een portie witlof. Het tartaartje erop en druppel er de overige vinaigrette omheen. Bestrooi ieder bordje met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!