Ravioli met pompoen en parmaham
0-20 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Italiaans
Winter

Ingrediënten

  • 500 g verse ravioli met pompoenvulling (koelvak supermarkt)
  • 4 plakken parmaham, in repen gesneden
  • 4 zongedroogde tomaten, zeer fijngesneden
  • 75 g roomboter
  • 1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
  • 2 el kappertjes
  • 3 tl olijfolie
  • 100 g pompoenpitten
  • 4 toefjes basilicum
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng in een grote pan water aan de kook met zout en een paar druppels olijfolie. Voeg de ravioli toe en kook deze gaar in 4 minuten.
  2. Bak in een droge koekenpan de parmaham tot de repen knapperig zijn. Smelt de roomboter met de kappertjes en laat de boter bruin worden.
  3. Verdeel de ravioli over voorverwarmde borden en schep de gebruinde boter eroverheen met de kappertjes. Rasp de Parmezaanse kaas boven het bord en garneer met pompoenpitten, een toefje basilicum, de zongedroogde tomaatjes en rozemarijn. Steek daar de repen drooggebakken parmaham erin.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 750 KCAL (3150 KJ). EIWIT: 25 G. VET: 53 G (WAARVAN 30 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!